Csak azt ajánlom, amit én is kipróbáltam és ízlett a családomnak. S nem utolsó sorban egészséget támogató “anyagot” csempésztem bele.( itt most Fillzen kollagénnel készítettem a friss gyümölcsből készített lekvárt.)

Kis tortácskák apró gyümölcsökkel

 

gyümkosárka2

HOZZÁVALÓK

A tésztához (pitetészta):

  • kb. 5 darabhoz:
  • 17,5 dkg liszt
  • 1 ek. kristálycukor
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás sárgája
  • egy csipet só
  • szárazbab (vaksütéshez * – lsd.megjegyzés)

A töltelékhez:

  • 10 ek lekvár (eper-, málna-, ribizli-, áfonyalekvár)
  • 10 dkg  gyümölcs (eper, málna, áfonya, ribizli)
  • 1 evőkanál Fillzen kollagén

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A lisztet, a sót és a cukrot robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és a géppel elkeverjük, összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, bekapcsoljuk a gépet, hogy összeálljon a massza. Folpackba csomagoljuk, és koronggá lapítjuk. 30 percre a hűtőbe tesszük.

 

5 – 6 kis tortaformát kivajazunk. A tésztát kinyújtjuk körülbelül 3 milliméter vékonyra, és 5 kört vágunk belőle, amelyek 1-2 centiméterrel legyenek nagyobbak a formánknál. A tésztával kibéleljük a formáinkat, és a túllógó részeket levágjuk egy éles késsel. A tészta alját megszurkáljuk villával. A hűtőbe tesszük, amíg a sütő felmelegszik 200 fokra.

 

Minden tésztára sütőpapírt teszünk, és belehelyezzük a szárazbabot nehezéknek, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben. 10 percig így sütjük. Levesszük a babot és a sütőpapírt, és visszatesszük a tésztát még 5 percre a sütőbe.

 

A kiválasztott gyümölcsöt ledaráljuk, majd 30 fokra langyosítjuk.  1,5 dl gyümölcshöz teszünk 1 evőkanál Fillzen kollagént és egy kis cukrot. A lekvárunkból minden tészta aljára teszünk 2 evőkanálnyit, és még 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük a tésztát a formából. A tortácskákat pudinggal és a friss gyümölcsökkel díszítjük.

kisepres2

 

 

logo fillzen

Tájékozódj a Fillzen termékeiről és egészítsd ki velük az étrendedet. Ezek a táplálék kiegészítők nem helyettesítik a megfelelő, rendszeres étkezést, a testmozgást és a körzeti orvost sem! Abban viszont segítenek, hogy saját magunk is tehetünk az egészségünkért.

Tovább a webáruházba>>>>>

 

Megjegyzés: vaksütés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréssel 160°C) és egy villával szurkáljuk meg a tészta alját, majd béleljük ki sütőpapírral és szórjunk bele egy réteg szárazbabot vagy kifejezetten erre a célra, kerámiából készült sütőbabot, ami lesúlyozza és így megakadályozza, hogy felpúposodjon. Ezt az eljárást nevezzük vaksütésnek – a tészta elősütésével megakadályozzuk, hogy elázzon a tölteléktől. A vaksütés nagy forma esetén 20 perc, kis formáknál elegendő a 10 perc.

A sütőből kivéve eltávolítjuk a babot és a sütőpapírt, majd az előkészített töltelékkel további 15 percet sütjük a nagy, 5-7 percet a kis formákat. Az elkészült pitéket hagyjuk legalább langyosra hűlni, ettől megszilárdul a töltelék, és gyönyörűen lehet vágni.

Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20150824/pite-recept-alapkonyha/

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés