A noni gyümölccsel hozzájárulhatunk egészségünk védelméhez.

Antioxidáns hatás

A noni antioxidáns vitaminjai, polifenol vegyületei, és számos egyéb, bioaktív vegyülete sejtszintű védelmet nyújt a szabad gyökök romboló hatásával szemben.

Kiváló gyökfogó képességének köszönhetően támogatja a szervezet általános egészségét, ellensúlyozza a szintén káros oxidatív stressz mellékhatásait.

Mint hatékony antioxidáns, a noni fogyasztása jótékonyan befolyásolja a koleszterinszintet, hozzájárul a szív -és érrendszer egészségjavításához. Az újfajta tudományos megközelítési módok értelmében az antioxidánsok egyben hatékony öregedés gátló anyagok is!

Immunerősítés

A noni gyümölccsel hozzájárulhatunk a napi ásványi anyag -és vitaminszükséglet fedezéséhez.
Hatóanyagai támogatják a faló -és nyiroksejtek egészséges működését, továbbá ismert a T-ölősejtek termelődést elősegítő hatása is.

Különleges hatóanyagai, a scopoletin és a xeronin immunerősítő jellegűek: Előbbi gyulladáscsökkentő jelentőségét allergia és asztma esetén is érzékeltetheti, míg utóbbi például az antitest fehérjék működéséhez alapvető.

A természetes noni juice megőrzi a gyümölcs és fájdalomcsökkentő és immunerősítő jellegzetességeit. Antibakteriális hatásait hagyományosan alkalmazták meghűlés vagy bőrfertőzések természetes kezelésében.

A noni adaptogén: sejtszinten támogatja a szervezet működését, öngyógyulását.

Gyulladáscsökkentő hatás

A noni direktlé hatékony gyulladás gátló is, sok gyulladással kapcsolatos betegségnél alkalmazható, így pl.: Ízületi gyulladás, reumás ízületi gyulladás valamint idült ízületi gyulladás esetén segíthet a tünetek enyhítésében.

A gyulladással duzzanatot sok estben fájdalom illetve a mozgásszegény életmód okozza.
A duzzanat csökkenése növelheti a fájdalomszintet, csakúgy, mint az ízületek flexibilitását. A noni hasznos lehet más gyulladásos megbetegedésekkel szemben, mint például a pikkelysömör, az ekcéma, az akne, az asztma, a gyulladásos bélbetegségek és a bőrgyulladás kezelésére egyaránt.

Tudta-e, hogy a Hawaii Egyetem kutatói igazolták, hogy a noni összetevői a szervezet gyulladásaiért és a gyulladásos fájdalom kialakulásáért felelős COX-2 enzimet képesek lehetnek elnyomni?

Szív- és érrendszer támogatása

A noni többféleképpen is támogatja hat a szív -és érrendszer jobb egészségét:
Értágító hatású – Pl. azáltal, hogy serkenti a nitrogén-oxid termelődését, vagy a scopoletin hatóanyaga által).
Az előzőből is adódik, hogy  hat a vérnyomásra (különösen magas vérnyomás esetén).
Segíti a keringést – ellazítja a vérereket, erősíti az érfalakat, védi azokat a szabad gyököktől. Összességében csökkenti a szívre nehezedő nyomást.
Értékes összetevőjének, a xeroninnak is nagyban köszönhető, hogy a noni hozzájárul a vérnyomás mellett a koleszterinszint szabályozásához.

Általános testi fáradtság ellensúlyozása

A noni leve egy régi gyógymód, melyet a polinézek használtak az általános gyengeség leküzdésére és az energiaszint emelésére.
Különböző klinikai kutatások felhívták arra a figyelmet, hogy a noni teljesítménynövelő hatású, amely segíthet fokozni a toleranciaszintünket, a test rugalmasságát és állóképességét.

Egészséges bőr

A noni juice-ra úgy is lehet tekinteni (a polinéz őslakosok is így tekintenek), mint a bőrápolás és a szépség természetes támogatója. hatasok
Tanulmányok azt mutatták, hogy ez a gyümölcs gazdag antrakinonban, mely egy kollagén stimuláló hatású kémiai összetevő. A noni gátolhatja a bőr felszínén a ráncok kialakulását, de használhatjuk bőrünkre tonikként is.
Bőségesen tartalmaz antioxidánsokat, A- és C-vitamint valamint szelént, melyek elősegítik a bőr egészségének megőrzését.
A noni gyümölcsből készült krémek manapság is rendelkezésre állnak.
Sejtszinten a noni antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, alkalmas különböző bőr rendellenességek kezelésére, beleértve az aknét, égési sérülést, allergiás bőrreakciókat és a csalánkiütést.
Az esszenciális zsírsavaknak és a proxeroninnak köszönhetően a noni lé hatékonyan támogatja a sejtmembránok működését, normalizálja a rendellenes sejteket és segít visszaállítani a bőr egészséges állapotát.

Noni, mint hangulatjavító

A noni scopoletinje pozitívan hat az alvásciklusra (növeli a melatonin hormonjának szintjét). Örök igazság, hogy alvás-ébrenlét ciklusunk minél kiegyensúlyozottabb, és minél jobban is alszunk, annál hatásosabb az éjszakai regenerálódás és feltöltődés.
A noni természetes hangulatjavító, és bizonyos szempontból antidepresszáns hatású. Érzelmileg és szellemileg egyaránt kiegyensúlyozottabbá tehet bennünket rendszeres fogyasztása – Minderre már a polinéz gyógyítók is rájöttek, évszázadokkal korábban.

A legjobb védelem, amit a testünkért tehetünk az, hogy támogatjuk immunrendszerünket.

A noni nem csodaszer, ugyanakkor tudományos kutatómunkák, valamint noni fogyasztók tapasztalatai alapján elmondható, hogy aktivizálja, és ellenállóbbá is teszi a szervezetet.

„ (…)A hawaii gyógyítók, a kahunák évszázadok óta alkalmazzák a nonit, ezt a szelíd és sokoldalú ”gyógyszert” . A Csendes-óceán szigetvilágában különös becsben tartják, és mint azt a kutatások is bizonyítják, nem véletlenül. A noni nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz, – 800x annyit, mint az ananász. Ezt az emberi szervezet xeroninná alakítja át, olyan anyaggá, amely nélkülözhetetlen az anyagcsere folyamatok zavartalanságához, vagy például a protein antitestek működéséhez.. A xeronin serkenti a „boldogsághormonok”, az endorfinok elválasztását is.”
Forrás: A jobb egészség és hangulat támogatható a nonival! (…)” – Írták a Természetgyógyász Magazin 2001. áprilisi számában.

A noni a szervezetben fokozza a fehérvérsejtek védekező képességét, valamint a nitrogén-oxid termelődését. Mindennek is köszönhető, hogy gyorsítja a gyógyulás-öngyógyulás folyamatait.

A Noni Juice erősíti az immunrendszert, energiát ad, védi a májat, gyulladásgátló, hatásos gyomorfekély ellen is, a baktériumok, gombák és vírusokkal szemben jól szembeszáll.

A Noni egyes paraziták okozta fertőzések ellen is alkalmazható. A szív- és érrendszerre is jótékonyan hat, többek között segíti a jó koleszterinszint szintjének növekedését, a rossz koleszterin szintéziséhez szükséges enzimet deaktiválja.

A Noni a szívműködést is támogatja, alkalmazható szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom és magas vérnyomás esetén is. A Noni igazoltan biztonságos szer a szív és érek egészségének támogatásához.

Kinek ajánljuk?

Azoknak,

akik szervezetük ellenálló képességét szeretnék javítani.
akik fontosnak tartják szervezetük kiegyensúlyozott működésének támogatását., akik általános energiaszintjüket szeretnék fenntartani vagy növelni.Méregtelenítő kúrát alkalmazóknak a méregtelenítési folyamatok kiegészítésére.