Miért különleges az Asta-vit?

Minden vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmaz. Összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy a napi adag biztosan tartalmazza az ideális mennyiséget, amelyre a szervezetnek szüksége van, és az összetevők úgy legyenek összeválogatva, hogy egymás hatását támogassák, erősítsék. 

ASTA-VIT multivitamin

Miért különleges multivitamin? Mert Astaxanthint is tartalmaz.

Az Astaxanthin segítséget nyújt a sejtmembrán épségének fenntartásában és a mitokondriumok energiatermelő folyamataiban.

Számos pozitív hatása közül néhány:

  • az egyik legerősebb természetes antioxidáns, mely támogathatja immunrendszerünket és segítheti szerveztünk a káros szabadgyökökkel és az oxidatív stresszel szemben
  • a szív- és érrendszer helyes működését is szolgálhatja
  • növelheti az állóképességet és a koncentrációt
  • stresszoldóként enyhítheti az alvásproblémákat
  • csökkentheti a szem érzékenységét, lassíthatja kifáradását
  • támogathatja emésztőrendszerünk és idegrendszerünk kiegyensúlyozott működését

Mindennapjaink során számos káros környezeti hatás ér minket, az így képződő szabad gyökökkel pedig szervezetünk nem mindig tudja felvenni a harcot. A szabadgyökök okozta oxidatív stressz elleni harcban antioxidánsokra van szükségünk. Ezeknek két fajtát különböztethetünk meg: a vízben oldódó antioxidánsokat (ilyen például a C-vitamin) és a zsírban oldódóakat (erre példa az A, az E vitamin vagy a béta-karotin). Fontos, hogy a test mindkét típushoz hozzájusson.

Az Astaxanthint gyakran a karotinoid királyának is nevezik. Különlegessége abban rejlik, hogy más antioxidánsokhoz képest erősebb védelmet biztosít, ha a szabadgyökök hatástalanítását vizsgáljuk. Az Astaxanthin az úgynevezett „singlet oxigén” megszüntetését tekintve jelentősen hatékonyabb, mint sok más antioxidáns.

Zeomineral