Minden ember számára a legfontosabb saját, illetve családja egészsége. De az előző 50 évben többet változott világunk, mint az elmúlt 500 évben, ami sajnos a mi egészségünk szempontjából nem a jó irány.

A felgyorsult élet, a pénz keresésének és elköltésének ritmusa, az igények magasabb mércéje, a felgyorsult közlekedés, mind befolyásolják az ember mindennapjait. A felfokozott életritmus, a sietős időbeosztás, a megfelelés kényszere a munkahelyen, az iskolában, sajnos stresszhelyzeteket okoz. Sokszor észre sem vesszük és felborul az egyensúly, hiszen az egészség végső soron energia-egyensúly.

Addig, amíg az ember nem beteg, nem gondol az egészségre, addig gyűjtögeti javait. Vágyunk szép házra, szép autóra, megszerezzük berendezési tárgyainkat, később számunkra luxus dolgokra is szert teszünk, nyaralóra, még egy autóra a családban stb. Mindezért hajtunk, s nem gondolunk az egészségre. Majd életünk derekán, amikor fáradságos munkánk gyümölcsét élvezhetnénk, szívünkhöz kapunk, s mindaz, ami eddig fontos volt, egy pillanat alatt lényegtelenné válik. Mindenünket odaadjuk csak azért, hogy újra egészségesek legyünk.

Világunkban egyre természetesebb, hogy a kor előre haladtával, magas lesz a vérnyomásunk, fájnak az ízületeink, magas a koleszterinszintünk, és ezek egyre fiatalabb korosztályt is érintenek. Mindez sajnos már a fiataloknak is természetes.
Már mindenki tudja, hogy a boltban kapható élelmiszerek nem olyanok, mint régen. Sok bennük a nem odaillő anyag. Színezőket, adalékanyagot, állományjavítót, tartósítószert tartalmazhatnak.

Keveset mozgunk, sokat ülünk a számítógép előtt, autóval, tömegközlekedéssel járunk, tévézünk, stb. A gyümölcsök vitamin tartalma is már sokkal alacsonyabb, mint régen.

A betegségmegelőzés napjainkban időszakos lelkesedésünk függvénye. Az európai ember általában akkor megy orvoshoz, ha már tüneteket észlel. Rengeteg cég foglalkozik manapság ezzel az aktuális, mindenkit érintő lehetőséggel, éppen ezért az emberek nem is igazán tudnak dönteni a sok megelőző és gyógyító módszer, illetve eszköz között.

 

Szeretnél egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeket olvasni, akkor kattints a linkre