Amikor ezt a kérdést felteszem, tipikusan 3 választ szoktam kapni és a 3 válasz alapján 1 másodperc alatt el tudom dönteni, ki hogy gondolkodik.

1. tipikus válasz:
“Amíg ebben az országban ilyen politikusok/gazdasági helyzet/szemét rablók/stb. van, addig itt nem lesz fejlődés és az a cég, aki fejlődik, az tuti, hogy valami sumákságot csinál. bla-bla-bla…”

Húúúúú… Kiráz a hideg az ilyen emberektől és igyekszem a lehető legtávolabb tartani magamtól, nehogy egyetlen gondolatuk is átragadjon rám. Szerintem ezek az emberek még maguknak sem tudják bevallani, hogy a helyzetükért csak és kizárólag ők a felelősek. Viszont ha nem ők a felelősek, akkor ki? Na erre a bűnbak szerepre ideálisak a politikusok, a gazdasági szereplők és úgy általában bárki, de főleg az, aki látványosan halad előre.

“Miért nem lehet őket megmenteni?”
Azért, mert képtelenek szembenézni azzal, hogy a helyzetükért csak és kizárólag ők a felelősek és minél tovább így gondolják, annál több lesz a “mocsok” amiért ő lesz a felelős, azaz minél tovább okol másokat, annál inkább nem tud szembenézni a saját felelősségével.
Viszont minél tovább másokat okol, annál tovább semmit sem csinál a saját helyzete javítása érdekében, azaz egyre inkább csúszik lefele, ami persze megint az aktuális bűnbak miatt van.

2. tipikus válasz:
“Nagy részben én vagyok a felelős, de azért ilyen adózási/gazdasági/politikai helyzetben szinte lehetetlen fejlődni.”

Na ők azok, akik ugyan képesek – részben – szembenézni a helyzettel és tesznek is a cégük fejlesztéséért, viszont annyi helyről hallják, hogy ki mindenki a felelős ezért a helyzetért, hogy ők maguk is kezdik elhinni.

Ha Te is érzed magadon ezeket a hatásokat, akkor AZONNAL ÁLLJ MEG!
Azonnal állj meg és vedd észre, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG TE VAGY A FELELŐS MINDENÉRT!
Nincs “De a gazdasági helyzet, de a konkurencia, de a nap beesési szöge…” Nincs “De…”

Te vagy a felelős mindenért és ez egy fantasztikus hír, hiszen Te vagy az, aki bármin tud változtatni.

Itt az ideje, hogy készíts egy tervet arra, hogyan fogod elérni azokat a célokat, amikről már-már kezdesz lemondani, mert kezded elhinni azt a rengeteg marhaságot, ami csak úgy ömlik ránk a TV-ből, a rádióból, az újságból, s mindenhonnan, miszerint

· a gazdasági fejlődés megtorpant, nem lehet munkát találni
· a politikusok ellehetetlenítik a vállalkozásokat
· a folyamatosan növekvő adóterhek miatt egyre nehezebb az élet
· bla-bla-bla

Ezek talán még igazak is, de annyi lehetőség van a fejlődésre…
Itt az ideje, hogy Te is megrázd magad és eldöntsd, hogy innentől minden máshogy lesz, el fogod érni a kitűzött céljaidat.

Ha egyetértünk ebben, akkor szeretnék segíteni, kattints ide!

3. tipikus válasz:

“Én vagyok a felelős és ez egy fantasztikus hír, hiszen bármit el tudok érni és ezen dolgozom is. Hibázunk-e? Vannak-e nehézségek?

Persze, de mindig tanulunk belőle és egyre eredményesebbek vagyunk.

Ha a fenti gondolatot akár Te is mondhattad volna, akkor Te olyan ember vagy, akitől fejlődik a világ, fejlődik ez az ország,  és ezzel együtt fejlődik minden.

Szinte biztos vagyok benne, hogy folyamatosan előre tekintesz, tervezel és tervszerűen megvalósítasz, de abban is biztos vagyok, hogy néha elbizonytalanodsz, és néha úgy érzed, hogy jó volna, ha valaki – hozzád hasonló – segítene, aki képes kívülről látni a helyzeted, képes átlendíteni a holtponton, képes segíteni, hogy újra felszívd magad és újult erővel állj oda a következő kihívás elé.

Ha ilyen vagy, akkor Te vagy az, akit őszinte szívből szeretnék kérni, hogy kattints ide és engedd, hogy segítsünk.

Segítsünk a tudásunkkal, segítsünk az elszántságunkkal, segítsünk a tapasztalatunkkal!