“Hiába adod a legnagyobb értéket annak, aki nem tud bánni vele. Aki gyertyafényhez szokott, nem bírja a reflektorok fényét.”
Forró Pál

Ez az idézet egy örök igazságot hord magában. Hasonló gondolatot írt Jack Ma, az alibaba.com alapítója, egy rövid történetben, hogy


“Szegényeknek a legnehezebb szolgálatot tenni.

Add ingyen, és ők azt hiszik, csapda. Mondd nekik, hogy pici befektetés, azt felelik, keveset hoz. Mondd, hogy csináljuk nagyban, azt felelik, nincs pénzük.

Mondd, hogy próbáljunk valami újat, azt felelik, nincs tapasztalatuk. Mondd, hogy tradicionális üzlet, , azt felelik, túl nehéz.

Mondd, hogy újfajta üzleti modell, azt felelik, MLM. Mondd, hogy nyissanak saját boltot, azt felelik, nincsenek lehetőségeik.

Mondd, hogy kezdjenek új üzletbe, azt felelik, nem értenek hozzá.

Mindegyikükben van valami közös:

A Google-ban kutakodnak, a barátaikra hallgatnak, akik ugyanolyan reménytelenek, mint ők, többet agyalnak, mint egy egyetemi professzor és kevesebbet tesznek, mint egy vak ember.

Csak kérdezz rá, mit akarnak tenni. Nem fognak tudni válaszolni.

Ahelyett, hogy a szíved remegne gyorsabban, miért ne csinálj valamit gyorsabban, ahelyett, hogy csak agyalnál valamin, miért ne tégy valamit érte.

“A szegényekben egy valami közös: Egész életük a várakozásról szól.”

Szerinted, annyi az élet, amit más megenged neked?

A szegényekben egy valami közös: Egész életük a várakozásról szól.” 

Nagyon sokan érzik, tudják, hogy nem jól mennek a dolgaik, s mégsem képesek változtatni. Nos, ha Te nem tartozol a halogatók táborába, hanem elszánt vagy, akkor ITT az alkalom a cselekvésre!