Ezt tudnod kell, bármibe is fogsz bele az interneten

“A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot.” Nelson Mandela

 

Bármilyen internetes munkához szükséged van néhány alap dologra, s nem a számítógépedre gondolok.
Amikor keresési fázisban van az ember, nem is gondol erre. Hiszen alap szinten vagy annál is jobban megy a gép használata.

Mik ezek?
Ha találsz egy figyelem felkeltő oldalt feliratkozási lehetőséggel, akkor jobb eséllyel sikerül a regisztrálás egy gmail.com e-mail címmel. A gmail levelező igen sokoldalú.

A gmail.com fióknak számos jó funkciója van, amit érdemes kihasználni: saját tárhely, drive, a google+ közösségi oldal, Blogger …stb. Ezeket remekül lehet hasznosítani a munka során.
Ha kéred, ezekről tudok tájékoztatókat, útmutatókat küldeni.

A Facebook nagyon elterjed, biztos Te is fenn vagy ott. A saját profilod mellett tudsz készíteni “üzleti” oldalt vagy csoportot, aminek óriási a jelentősége a munkánkban.
Amíg nincs saját weboldalad addig a face oldalról is megtalálhatod a célpiacot, akiknek akarsz infót átadni.
A reklámozáshoz még más közösségi portálokat is használhatsz, pl. Twitter, Linkedin, Pinterest …

Weboldalra azért szükség lesz! A gmail fiókból elérhető ingyenes Blogger erre a legmegfelelőbb mindaddig, míg nincs saját tárhelyeden honlapod.
Itt érdemes 1-2 oldalt közzétenni, amivel a célközönséget találod meg. Ezt az oldalt “kapuoldalnak” is nevezzük, mivel kevés, de figyelmet megragadó szöveg és egy feliratkozói űrlap van rajta.
Ezt az oldalt reklámozni lehet a facen, egyéb hirdetési portálokon.

A Blogger-ben blogot is lehet létrehozni, ahová rendszeresen érdemes írni. A keresőmotor a jó tartalmakat, a friss bejegyzéseket előbb-utóbb megtalálja, s egyre jobb helyezést lehet elérni.

Sokan az űrlapot a gmail drive-ban készítik el. Jó megoldás, de nem automatikus.
Célszerűbb egy hírlevél küldő rendszert választani, ahonnan a levelek a beállítások szerint automatikusan kimennek.

Többet kipróbáltam már, nekem az számít, hogy könnyen kezelhető, magyar nyelvű legyen. Az is szempont, ha letelik az ingyenesség, akkor mennyibe kerül éves szinten. Általában 100 vagy 1000 feliratkozóig ingyenes, utána fizetős. Jelenleg a Listamester hírlevél küldőjét használom. Régebben egy angol nyelvű rendszerrel küldtem a leveleket, ami nagyon jól működött nekem. Remek fejlesztések történnek benne folyamatosan, de sajnos az angol nyelvi tudásom kissé behatárol, ezért áttérek a Listamesterre.

Nagy vonalakban ezek az alapok. Az biztos, sok mindent el kell menet közben még sajátítani, de  megéri.
Ahogy írtam, ezekről tudok tájékoztatókat, útmutatókat küldeni.
Tehát szívesen segítek, ha kéred.